بر اساس گزارش ها دادگاه تجدیدنظر حکم اولیه زندان و محرومیت اجتماعی انوشاوان آودیان، شهروند ارمنی، و بخشی از حکم عباس سوری و مریم محمدی، دو نوکیش مسیحی را تأیید کردهاست.
حکم دادگاه نوکیشان
این حکم روز یکشنبه، 8 خرداد ماه، به این شهروندان مسیحی ابلاغ شدهاست.
دادگاه انقلاب تهران، ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱، انوشاوان آودیان، را به دلیل فعالیت مسالمتآمیز دینی، و به اتهام «تشکیل و اداره گروه غیرقانونی برای اقدام علیه امنیت ملی» و تشکیل کلیسای خانگی به ده سال زندان و ده سال محکومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد.
عباس سوری و مریم محمدی، دو نوکیش مسیحی نیز متهم به عضویت «گروه غیرقانونی» شدند.
دو نوکیش مسیحی در این دادگاه، هر کدام به ده سال محرومیت از حقوق اجتماعی، ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی و ده سال عدم حق عضویت در گروههای اجتماعی و سیاسی محکوم شدند.
این دو شهروند مسیحی همچنین ممنوع المسافرت به خارج از کشور شده و مجبور هستند دو سال بیرون از تهران و استانهای همجوار زندگی کنند.
شایان ذکر است در این حکم دادگاه تجدیدنظر، محرومیت اجتماعی، از مجازات این دو نوکیش مسیحی حذف شد و جزای نقدی به شش میلیون کاهش پیدا کرد.
طبق گزارش رسیده، علیرغم درخواستهای مکرر کتبی و مراجعه حضوری ایمان سلیمانی، وکیل این شهروندان مسیحی، برای تشکیل جلسه دادگاه با حضور موکلین و وکیل آنها، و همچنین فرصت ارایه دفاعیات جدید که میتوانست بر رای دادگاه تجدیدنظر تأثیرگذار باشد، این رأی بهطور غیابی صادر شدهاست.
این در حالی است که پرونده این سه نفر، شامل هفت جلد، و هر جلد بالغ بر ۶۰۰ صفحه محتويات بودهاست. به علاوه دو تن از این شهروندان مسیحی در دادگاه بدوی فاقد وکیل بوده و امکان دفاع حقوقی از خود نداشتهاند.
این شهروندان مسیحی به این حکم اعتراض داشته، و خواستار اعاده دادرسی شدهاند. احتمال دستور قضایی برای اجرای حکم تا زمان وصول اعاده دادرسی و حکم نهایی دیوان عالی کشور وجود دارد.
دادگاه رسیدگی هفت شهروند مسیحی دیگر
جلسه رسیدگی به پرونده ژوزف شهبازیان، سالار اشراقی مقدم، فرهاد خزایی، سمیه صادق، معصومه قاسمی، مینا خواجوی قمی و ملیحه نظری، هشتم خرداد ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد.
حکم دادگاه نوکیشان
ایمان افشاری در گذشته بارها احکام سنگین علیه نوکشان و فعالان مسیحی صادر کرده و به آنها و وکلایشان توهین کرده و به باور مسیحیشان توهین کردهاست.
تفتیش عقاید در قانون اساسی ایران ممنوع است ولی بارها در بازجوییها و دادگاه، مسیحیان مورد تفتیش عقاید قرار گرفتهاند.
دادگاه این شهروندان مسیحی چهار ساعت به طول کشیده و به دلیل تعداد زیاد متهمان، وکلایشان، پرسنل دادگاه، جلسه از دادگاه به سالن اجتماعات منتقل شدهاست.
همچنین در روزهای دهم و یازدهم تیرماه ماه ۱۳۹۹، مأموران امنیتی در حمله به منازل و کلیساهای خانگی در شهرهای مختلف از جمله تهران، کرج و ملایر، دست به بازداشت دهها مسیحی از جمله سونیا صادق، مینا خواجوی، ژوزف شهبازیان، فرهاد خزایی و سالار اشرافی مقدم زدند.
مأموران اطلاعات سپاه، همچنین دهم تیر ماه، به منزل ملیحه نظری، در آریاشهر تهران هجوم برده و این نوکیش مسیحی را در حضور همسر و فرزند بیمارش بازداشت و برخی از وسایل شخصی وی از جمله کامپیوتر، تعدادی کتاب و تلفن همراه را ضبط کردند.
حکومت ایران کلیساهای فارسیزبان را تعطیل کرده و با حمله به منازل مسیحیان و کلیساهای خانگی، مسیحیان را مورد اذیت و آزار قرار میدهد.
در توییتر مارا دنبال کنید
بر این اساس ژوزف شهبازیان با وثیقه دو میلیارد تومانی، سونیا صادق با وثیقه پانصد میلیون تومانی، ملیحه نظری ۳۰۰ میلیون تومان، مینا خواجوی، فرهاد خزایی و سالار اشراقی مقدم، هرکدام به وثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی، بهطور موقت آزاد هستند.
از جمله اتهامات این شهروندان مسیحی میتوان از ترویج «مسیحیت صهیونیستی»، «تضعیف اعتقاد به روحانیت مسلمان»، «عضویت در گروهای مخالف نظام» برای «برهم زدن امنیت ملی»، «تضعیف بنیان خانواده» و «جذب مسلمانان به کلیسای خانگی» نام برد.
دادگاههای حکومت بارها با ارایه اتهاماتی از این قبیل و بدون ارایه مدرک و مستندات، مسیحیان را روانه زندان کردهاست.
گروهی از گزارشگران سازمان ملل اخیراً در نامه ای به دولت ایران در مورد اذیت و آزار سیستماتیک مسیحیان ابراز نگرانی کرده و در مورد اتهامات مبهمی از جمله «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» توضیح خواسته بودند.
سازمانهای مختلف حقوق بشری از جمله «درهای باز» هم اخیر ایران را در گزارش سالانه خود، نهمین کشور «مسیحیت ستیز» جهان دانست است
منبع وبسایت ماده 18